Skip to content

Schoolmaatschappelijk werker

Den Haag, Zuid-Holland, Nederland€ 3.086 - € 4.615 per maandFP

Functieomschrijving

Ben jij een betrokken maatschappelijk werker en heb je ervaring en affiniteit met het onderwijs? Dan zoeken wij jou!


Startdatum: Per direct
Looptijd: 3 maanden met mogelijkheid tot verlenging

Aantal uren: 22 uur per week
Locatie: Den Haag

Salarisschaal: Schaal 10 van het CAO MBO (€ 3086,- tot € 4615,- op basis van fulltime aanstelling)

Voor een onderwijsinstelling op de afdeling Beauty, hair en fashion zijn wij op zoek naar een schoolmatschappelijk werker.


Binnen de school vind jij jouw plek bij de campusvoorziening. Hier werken studiecoaches, loopbaanadviseurs, schoolmaatschappelijk werkers en een casemanager voor de preventieve aanpak Voortijdig School Verlaten (VSV). De LWP plus klas en een jongerenpunt maken het aanbod compleet. De ambitie is voor elke student passende begeleiding waarbij studiesucces: startkwalificatie, diploma en instroom het doel is. Sommige studenten kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Campusvoorziening gaat samen met de student en de studieloopbaanbegeleider op zoek naar de juiste begeleiding. Vaak kunnen ze dit zelf en soms begeleiden ze de student naar andere deskundigen. Het uitgangspunt hierbij is dat de student zelf de regie houdt. De campusvoorziening werkt altijd in nauwe samenwerking met de scholen van de campus LWP.

Wat ga je doen?

Als Schoolmaatschappelijk werker (0,6 fte) bied jij een onmisbare vorm van ondersteuning. Door de studenten vroegtijdig te helpen kan escalatie van psychosociale problemen en inzet van zwaardere hulpverlening voorkomen worden. Hierdoor wordt de zelfredzaamheid van studenten vergroot en is de kans op studiesucces groter. Of zoals jouw toekomstige collega het zegt:
“het bieden van gepaste begeleiding, waarbij de student in regie is en uiteindelijk weer succes ervaart, is het mooiste wat er is! ”
Jij bent een proactieve schoolmaatschappelijk werker die de onderwijsinstelling komt versterken op de campusvoorziening in Den Haag:
 • begeleid je studenten, zonder oordeel, vanuit een onafhankelijke positie, meestal in individuele setting maar je deinst ook niet terug voor coaching in kleine groepjes;
 • stel je een plan van aanpak op met persoonlijke doelen voor individuele studenten, gericht op de hulpvraag van de student;
 • weet je de balans te vinden tussen de vertrouwelijkheid van een hulpverlener - cliënt contact en de informatiebehoefte van de onderwijsteams;
 • houd je nauw contact met de intern begeleiders en de studieloopbaanbegeleiders van de scholen op de campus;
 • betrek je het netwerk van studenten;
 • beschik je over uitgebreide kennis van de sociale kaart van de regio Haaglanden om de student door te verwijzen naar derdelijns, externe, hulpverlening indien nodig;
 • beschik je over kennis van de structuur en opdracht van het mbo;
 • ben je, naast het contact met studenten, een vraagbaak en sparringpartner voor interne begeleiders, studieloopbaanbegeleiders en management;
 • lever je een actieve en positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het aanbod van de campusvoorziening;
 • rapporteer je zorgvuldig de voortgang in het registratiesysteem.Wat vragen wij van jou?

Je blinkt uit in je functie als schoolmaatschappelijk werker. Gewoon omdat je energie krijgt als een student studie succes ervaart. Daar werk jij aan mee! Dat in combinatie met jouw flexibele, actieve houding en fijne manier van samenwerken maakt jou de ideale collega. Daarnaast beschik je over:
 • een afgeronde hbo-opleiding (MWD of Psychologie);
 • minimaal twee jaar werkervaring, liefst in het mbo onderwijs;
 • een SKJ goedgekeurde inschrijving in het beroepsregister voor hbo-jeugdzorgwerkers;
 • kennis en expertise op het gebied van levensgebieden.
Wat biedt Young Group jou?

 • Een tijdelijke uitzendovereenkomst volgens de CAO MBO voorwaarden;
 • Een enthousiast team;
 • Een bijdrage in het mogelijk maken van het onderwijs van leerlingen in de leeftijd van 15 tot 35 jaar.

Deze vacature zal worden ingevuld met een uitzendovereenkomst en er zal altijd een VOG aangevraagd worden voor het onderwijs. 


Over Young Group

Young Group is een facilitair dienstverlener binnen operationeel tot strategisch niveau met de focus op vastgoed en onderwijs. Actief in facilitair management, coördinatie en uitvoering door met opdrachtgevers, naast de dagelijkse praktijk, mee te denken over de toekomst van hun organisatie. Young Group is een jong, ambitieus en gezellig bedrijf wat bestaat uit twee divisies, namelijk: School Facility en Young Facility. Met onze organisatie, die zich kenmerkt met een no-nonsense mentaliteit, vormen wij een hecht team.

Vereisten

Solliciteer direct!

Herken jij je in bovenstaande beschrijving en ben je enthousiast geraakt? Reageer dan snel met jouw CV én motivatiebrief.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.086 - € 4.615 per maand

of

Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
€ 3.086 - € 4.615 per maand