Skip to content

Talent Lead

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamI

Functieomschrijving

Talent Lead

Wij zoeken een ervaren en ondernemende collega die met ons wil samenwerken aan de ontwikkeling van talentmanagement en recruitment in ons groeibedrijf.


Je zorgt voor het juiste talent op de juiste plek!

Als Talent Lead werk je mee aan het doel om kandidaten van hoge kwaliteit aan te trekken en te behouden. Je bent een strategische sparringpartner voor het management en adviseert over hoe we talenten blijvend kunnen prikkelen om hun volledige potentieel te benutten.

Je staat in de lead bij alle recruitmentactiviteiten. Je bent bevlogen in het neerzetten van recruitmentstrategieën en vertaalt deze moeiteloos naar een praktische uitvoering. Je vindt het leuk om operationele werkzaamheden te coördineren en uit te voeren.

Wil je werken bij een ambitieuze organisatie waar beslissingen snel worden genomen én waar je de ruimte krijgt om eigen ideeën vorm te geven en uit te voeren? 


Wij willen van jou leren!

Jij weet als geen ander dat het vinden en blijvend boeien van talenten meer vraagt dan het plaatsen van een vacature. Daarom sta jij in de lead bij alle activiteiten rondom talentmanagement en recruitment. We leren graag van je hoe we de juiste kandidaten kunnen aanspreken en onze talenten kunnen behouden. Door jouw proactieve en creatieve werkhouding zorg je voor structurele verdieping en inzicht in onze doelgroepen, uitbouw van netwerken en opzet van een flywheel funnel aan kandidaten waardoor talenten persoonsgericht kunnen worden benaderd.


Je zet ludieke recruitmentactiviteiten op vanuit verschillende wervingskanalen en organiseert campagnes, projecten en events. Samen met Marketing en HR werk je aan doelgerichte content en zorg je voor (de ontwikkeling van) passend beeldmateriaal. Daarnaast signaleer je veranderingen in de markt en stel je verbeterkansen voor om onze aantrekkelijkheid als werkgever te vergroten.

Je maakt onderdeel uit van het commercieel team, een multidisciplinair team met vakspecialisten op het gebied van Sales en Marketing. Je bent verantwoordelijk voor het gehele recruitmentproces voor functies in vastgoed, onderwijs en facilitair. Hiervoor schakel je tussen afdelingen om de recruitmentbehoefte in kaart te brengen en adviseer je het management over recruitment strategieën. Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van recruitment met jouw kennis van de thema’s: employee branding, candidate journey en onboarding. Daarnaast werk je ook aan:

· de strategische planning van organisatiedoelstellingen op het gebied van talentmanagement en recruitment;

· de optimalisering van het ATS recruitmentsysteem, Recruitee;

· opbouw en beheer van Talent Pools;

· data-analyse en beheer van recruitmentactiviteiten en het opstellen van verbetervoorstellen.

Daarnaast krijg je de ruimte om bij te dragen aan onderwerpen als prestatie- en ontwikkelmanagement, career counseling en succession planning en offboarding.


Vertel eens... waar liggen jouw kwaliteiten in talentmanagement en recruitment? 

We verwachten dat je vanuit de vakinhoud geïnspireerd bent geraakt en met ons in gesprek gaat over jouw kennis en ervaring. Zo kunnen we samen verkennen hoe vorm te geven aan deze positie en hoe jij jezelf hierin wenst te positioneren binnen onze organisatie. We maken graag kennis met je!


Werken bij Young Group

Wij zijn een facilitair dienstverlener in vastgoed en onderwijs en hebben twee divisies: School Facility en Young Facility.

We werken en denken mee met verschillende opdrachtgevers op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Onze organisatiestructuur is horizontaal en kent dus korte (management)lijnen. Hierdoor is er veel ruimte voor eigen initiatief en groei.

Onze teams zijn vakkundig, ambitieus en gedreven. We zijn hecht, werken graag samen en maken plezier. We organiseren regelmatig verschillende activiteiten, uitjes en borrels. Vanuit onze no-nonsense mentaliteit hebben we graag onze zaken goed geregeld en streven we naar beter kunnen en doen. We voorzien van een leuke werkplek en goede hulpmiddelen om fijn en gezond te werken, doen een bijdrage (50%) in de pensioenopbouw en zetten individuele opleidingsbudgetten in om blijvend te kunnen leren en ontwikkelen.

Vereisten

Wil je meer informatie over deze vacature dan kun je contact opnemen met onze Recruiter: 

Hayat 

M: 06 - 24892680

E: h.adnane@younggroup.nl

Nederland, Noord-Holland, Amsterdam
I
Nederland, Noord-Holland, Amsterdam
I