Overslaan naar content

Als recruiter bij Young Group is het jouw taak om de juiste match te maken tussen kandidaten en uiteenlopende functies. Geen dag is hetzelfde. Klinkt dit jou goed in de oren? Dat is mooi, want wij zijn opzoek naar een Recruiter. Pak nu je kans!

De week van een recruiter

Maandag De maandag begint met het beoordelen van cv’s die van het weekend binnen zijn gekomen. Later op de ochtend staat een overleg gepland met één van de vacaturehouders om de voortgang van de invulling van de vacature Medewerker Receptie te bespreken. De potentiële kandidaten worden besproken waarbij jij de vacaturehouder van advies voorziet. Na dit overleg ga je aan de slag met het telefonisch screenen van de kandidaten en het versturen van de uitnodigingen voor het kennismakingsgesprek.

Tijd voor de lunch! Het zonnetje schijnt dus met een aantal collega’s spreek je af om lekker buiten een rondje te lopen.

Met frisse energie neem je plaats achter je laptop en ga je aan de slag met het sourcen naar kandidaten via LinkedIn. Een collega heeft je een aantal profielen doorgestuurd waar je meteen een kijkje naar neemt. Aan het einde van de dag vraagt de commercieel manager om een vacature online te zetten voor een tijdelijke opdracht voor het overnemen van een kantoormedewerker tijdens het zwangerschapsverlof. Deze opdracht neem je met haar door waarbij je aanvullende vragen stelt om een helder beeld te krijgen van de functie en om een goed beeld te kunnen vormen van de ideale kandidaat. Met deze informatie stel je een pakkende vacaturetekst op. Je publiceert deze opdracht via Recruitee op de Werken Bij pagina van Young Group en op andere wervingsplatformen.

Dinsdag Op dinsdag ben je weer op kantoor en nadat je een kop koffie hebt gepakt begin je met het opstellen van de wervingsrapportage. De wervingsrapportage geeft een duidelijk overzicht van de geplaatste en ingevulde vacatures. Tegen het einde van de ochtend staat het wekelijkse overleg met je leidinggevende in je agenda. Samen lopen jullie de wervingsrapportage door, stellen jullie acties op ter optimalisatie en bespreken jullie openstaande vacatures en andere zaken die jou op dat moment bezighouden. Na de lunch heb je twee sollicitatiegesprekken voor Medior Projectmanager in Utrecht. Je leest goed de cv’s, motivaties en de vacature door waarbij je aantekeningen maakt voor tijdens de gesprekken. Voor beide kandidaten is dit het 2e gesprek, dus na afloop bespreek je het met de vacaturehouder, waarbij jij adviseert welke kandidaat het beste invulling kan geven aan de functie.

Woensdag Op woensdag ben je vrij.

Donderdag De donderdag begint met het maandelijks commercieel overleg. Het commercieel overleg vindt plaats met de afdeling Recruitment, Marketing en Sales. Je presenteert de voortgang van jouw acties van het vorige overleg. Na afloop van het overleg is er tijd voor een korte koffiepauze voordat je de sollicitanten van dinsdag terugkoppeling geeft. De vacaturehouder gaat mee in jouw advies. Dat betekent dat jij voor één kandidaat goed nieuws mag brengen en dat het voor de andere kandidaat ophoudt. In beide gevallen neem je telefonisch contact op en beargumenteer je richting de kandidaat waarom de keuze wel/niet op hem/haar is gevallen.

Je begint aan het beoordelen van kandidaten die gereageerd hebben op een vacature voor Huismeester maar halverwege is het alweer tijd om snel een broodje te halen. Na de lunch heb je namelijk een sollicitatiegesprek voor Facilitair medewerker in Den Haag. Na afloop bespreek je deze weer met je leidinggevende. Achter deze opdracht zit wat spoed waardoor je de sollicitant meteen terugkoppeling geeft op het gesprek. De rest van de middag houdt je je bezig met het uitwerken van het Referral plan. Samen met marketing bespreek je jouw ideeën om van collega’s Young Group ambassadeurs te maken die jouw helpen in het vinden van die parels waar je altijd naar op zoek bent

Vrijdag Op vrijdag werk je ’s ochtends thuis en begin je met het bijwerken van de administratie. Je loopt de openstaande vacatures door en beantwoord de nodige mails van collega’s en vacaturehouders. Je wordt op dat moment teruggebeld door een sollicitant die je eerder deze week probeerde te bereiken. Je plant direct een sollicitatiegesprek in. Naar aanleiding van dit gesprek krijg j een goed idee voor het optimaliseren van de wervingswebsite. Dat komt goed uit, want je hebt over een uur je wekelijkse overleg met marketing.

Na de lunch heb je een overleg met Demi over de wervingswebsite. Je bespreekt je ideeën en jullie kijken meteen wat mogelijk is om het te realiseren. Tijdens dit overleg ontstaan nieuwe actiepunten, want het kan natuurlijk altijd beter! Voor het weekend zet je nog een vacature online voor een Medewerker Receptie. Wanneer deze online staat is het tijd om de week af te sluiten. En hoe beter dan een borrel met collega’s!

Solliciteren bij Young Group

Kan jij het aan om in één week meerdere projecten op te pakken? Wil jij een baan waarbij geen dag er hetzelfde uitziet en veel ruimte is voor (zelf)ontwikkeling? Voor ons maakt het niet uit dat je net start met je carrière of al gedegen ervaring hebt binnen projectmanagement, wij maken graag kennis met je! Solliciteer vandaag nog!