Overslaan naar content

Projectmanager facilitair en huisvesting.

Een Projectmanager bij Young Group heeft verschillende projecten bij verschillende opdrachtgevers. Geen week ziet er hetzelfde uit!

Om een beeld te krijgen van deze functie lopen we een week mee met Projectmanager Joyce.

Joyce is Junior Projectmanager en werkt momenteel aan twee mooie opdrachten voor Young Group, als Facilitair Specialist bij een overheidsorgaan en Adviseur van een schoolleiding in het voortgezet onderwijs. Voor deze school fungeert zij ook als Projectmanager Verhuizen en Inrichten tijdens hun tijdelijke huisvesting.

De week van Projectmanager Joyce

Het is leuk en leerzaam om de verschillende kanten te zien van Facilitair Management. Beide projecten richten zich op verhuizen maar door de verschillende opdrachtgevers zijn de projecten compleet anders’. Maandag Meteen al een spannende dag met een deadline en oplevering van nieuwe werkplekken op verschillende locaties! Het is aan Joyce om het kantoor van het overheidsorgaan klaar te maken voor hybride werken. Ze heeft gewerkt aan de plaatsing van belcellen en 'workpods', waarin medewerkers ongestoord en fijn kunnen werken. Deze week worden de nieuwe werkplekken in de buitenvestigingen gerealiseerd. Joyce heeft in een huisvestingsplan precies uitgewerkt hoeveel van deze plekken nodig zijn en waar deze worden geplaatst. Vandaag begeleid zij de monteurs bij het plaatsen van de nieuwe werkplekken. Ze werkt ook door aan de opzet van een rapportage over de werkplekbezetting per locatie. De rapportage is af, de werkplekken ingericht en opgeleverd. Done!

Dinsdag Bij het overheidsorgaan werkt Joyce aan verschillende deelprojecten voor de huisvesting en inrichting van de werklocaties. Naast het toepassen van de belcellen en 'workpods' vinden er ook werkzaamheden plaats zoals het vervangen van de vloer in kleine werkruimtes en schilderwerk. Deze werkzaamheden vinden tegelijkertijd plaats op verschillende verdiepingen waardoor dit veel voorbereiding en een strakke planning vereist. Een goede afstemming met de leveranciers en afdelingen is dus van essentieel belang. Samen met de leveranciers bespreekt Joyce offertes voor deze werkzaamheden waardoor ze het project beheerst op o.a. kosten, tijd en kwaliteit. ‘Ik krijg veel verantwoordelijkheid en de vrijheid om dingen te bepalen en acties uit te voeren. Elke week heb ik een overlegmoment waar ik mijn vragen en werkzaamheden kan bespreken.’

Woensdag Dezelfde week, andere verantwoordelijkheden, andere opdrachtgever! Op woensdag zet Joyce zich in voor de scholenstichting en de tijdelijke huisvesting. Het betereft een nieuwbouwproject in de opleverfase. Een nieuwbouwtraject doe je uiteraard niet in je eentje, maar met een projectteam. Joyce werkt in deze fase samen met haar team aan de afronding en oplevering van het project. Vandaag werkt ze aan de voorbereiding van een uitgebreide evaluatie met de opdrachtgever. Hiervoor heeft ze verschillende projectleden benaderd voor input. ‘Er staan nog veel leuke en leerzame projecten klaar waar ik een bijdrage aan kan leveren. Projecten in mijn eentje of projecten samen met een andere projectmanager bij Young Group.’

Donderdag Terug naar het overheidsorgaan! Een onderdeel van de transitie naar Hybride werken is het kantoor ‘papiervrij’ maken. Joyce begeleidt afdelingen met het digitaliseren en archiveren van het papierwerk. Dit doen de afdelingen in principe zelf, maar vandaag gaat ze langs om te kijken waar ze kan faciliteren in de opruimactie. Ook werkt ze vandaag aan de voorbereiding van de opruimacties voor de andere werklocaties, deze lopen volgende maand hetzelfde traject door.

Vrijdag Terug naar Young Group! Vrijdag is voor Joyce de interne dag op het kantoor van Young Group. Elke Junior Projectmanager bij Young Group werkt één dag per week op het kantoor van Young Group. Vandaag spreekt Joyce een senior projectmanager en collega die haar begeleidt in haar interne ontwikkeltraject. Joyce werkt ook interne projecten. Zo heeft ze vandaag een afspraak met een potentiële leverancier voor de ontwikkeling van een nieuwe kledinglijn voor de Receptionisten en Huismeesters van Young Group. Einde van de dag! Op naar de vrijdagmiddagborrel!

‘Ik vind het fijn om één dag in de week op het kantoor van Young Group te zijn. Dan zie ik mijn collega’s en kunnen we sparren over onze projecten en kennis uitwisselen. Samen met collega's werken aan verschillende interne projecten voor de ontwikkeling van Young Group zelf, hoe gaaf is dat!'

Solliciteren bij Young Group

Kan jij het aan om in één week meerdere projecten op te pakken? Wil jij een baan waarbij geen dag er hetzelfde uitziet en veel ruimte is voor (zelf)ontwikkeling? Voor ons maakt het niet uit dat je net start met je carrière of al gedegen ervaring hebt binnen projectmanagement, wij maken graag kennis met je! Solliciteer vandaag nog!